top of page

מה ההשפעה של ה ME TOO ברחבי העולם והאם הובילה לשינוי?

במאמר של HARWARD INTERNATIONAL REVIWE  מוצגת סקירה על מה עשתה תנועת ה ME TOO ברחבי העולם.

בארה"ב המקום בו צמחה התנועה – קיימת ההשפעה הגדולה ביותר , אך אפילו הסנטורית Karen Keiser משפטנית בתחום מניעת ההטרדה המנית, טענה ב2018  שלא ברור כמה  ME TOO אכן יוביל לשינוי.

באיטליה התיחסותם של שופטים לתופעת ההטרדות המיניות, לוקה בחסר בלשון המעטה ומייצגת גישה סקסיסטית ופטריאכלית ישנה.  ב2017 קבע שופט שהקורבן להטרדה נראית לו גברית מידי בכדי שיטרידו אותה וב2023  הצדיק, שופט אחר הטרדה מינית של נערה , בטענה שהמישוש שהיא עברה על ידי המטריד נמשך רק 10 שניות ולכן קשה להגדירו כהטרדה.

בסין עם הגעתה של תנועת ה ME TOO למדינה היה ניסיון מחודש להגדיר את המונח הטרדה מינית, אבל מהר מאוד ניסיונות אלו גררו התקפות קשות וצנזורה רחבה. גם השלטון, זנח את האכיפה בכל הקשור לנושא, למרות שבעבר הטרדה מינית הוגדרה כבלתי חוקית.

בדרום אסיה (הודו, פקיסטן, נפל, בנגלדש), הטאבו החברתי שאינו מאפשר כל שיח סביב נושא המיניות, לא איפשר גם שיח בנושא הטרדה מינית . למרות שבהודו, יש הגדרה בחוקה המתייחסת להפליה והדרישה לשוויוניות, זה לא תורגם בפועל למניעת הטרדות מיניות והן נמצאות בעליה מתמדת .

ההבדלים התרבותיים הללו עצרו במידה רבה כל פעילות שהייתה עשויה לקרות בעקבות ה ME TOO ובנוסף, יש לזכור כי החינוך והמסורת המקומיים, מציגים אותך כטמאה אם תקפו אותך מינית ולכן החשיפה של העניין קשה כפליים אם בכלל.



 

כאמור ארה"ב זו המדינה שלתנועת ה ME TOO הייתה ההשפעה הרחבה ביותר. היא הובילה לחקיקה במדינות רבות בכל הנוגע למניעת הטרדה מינית. התפתחו מנגנונים של דיווח שאפשרו לכל קורבן להשמיע את קולה אם תבחר לעשות זאת, קמו קרנות ענקיות שמטרתן לסייע משפטית לנפגעות ללא אפשרות כלכלית, שנותנות גם מעטפת לכל התהליך, שלעיתים יכול להיות מאוד קשה וארוך.

 

אז האם הme too חוללה שינוי בעולם?

לעניות דעתי היא חוללה מהפכה, גם אם מדינות רבות לא עברו איזה הליך חקיקתי מרחיק לכת בעקבותיה, העלאת המודעות לנושא הטרדה מינית יצר את ההבנה שלא עוד!!

לא עוד נאפשר לזה להתקיים מבלי לנסות לעצור זאת.

לא עוד במחשכים- כולם ידעו אך לא סיפרו- ידע כל מטריד שהוא עשוי להחשף פומבי.

לא עוד שפה והתנהגות פוגענית, שעוברים עליה לסדר היום- השפה השתנתה- נא להתנהג בהתאם!

לא עוד אני לבד- יש כמוני המון וזה נותן כח, להתלונן ולהתמודד (81% מהנשים חוו הטרדה מינית במהלך חייהן מנתוני המאמר).

 

בנוסף ארגונים רבים בעולם אימצו מדיניות של אפס סובלנות, כלפי הטרדה מינית, מתוך הבנה, שזה תורם להם ומתוך רצון אמיתי לייצר סביבה בטוחה ומכבדת לעובדיהם.

גם במדינות שהתרבות המקומית לא מאפשרת שיח פתוח, יש חשיפה דרך הרשתות החברתיות ואותה נערה /אישה שהוטרדה בהודו, וחשופה לרשתות מבינה שהיא לא עשתה שום דבר רע ואולי בעתיד תעזור אומץ להתלונן ועצם ההבנה הזו, כבר מחוללת שינוי לדורות ההמשך.

 

לסיכום אין ספק ש ME TOO הובילה לשינוי.

גם השיח  שהוצג במאמרנו הקודם- האם הme too  הרס את הרומטיקה - או כל שיח אמביוולנטי אחר שמבקר את התנועה - יש לו חשיבות עצומה, כי הוא שם את הדברים על השולחן. בדרך הזו הוא מוביל לשינוי- לא רק בהתנהגות והשפה אלא גם סולל דרך להסתכלות אחרת על מעמדן של נשים באופן כללי.

  

5 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page