בינה מלאכותית יודעת לתת מענה לנושאים רבים, השאלה אם יש באפשרותה לעזור בכל הקשור למניעת הטרדה מינית?
שני המאמרים המובאים כאן כדוגמה , מתמקדים בעיקר בסוגיית הביטחון האישי של נשים , במרחב הוירטואלי ובמרחב הפיזי ומנסים להציע פתרונות מבוססי בינה מלאכותית למניעת הטרדות.
המאמר דלהלן מציג כמה דרכים להעזר בבינה מלאכותית בנוגע למניעה של הטרדה מינית. https://www.igi-global.com/chapter/ai-based-online-harassment-and-cyber-bullying-prevention-system/339649
הוא מעלה את השימוש באלגוריתם שיהווה מעין מנגנון בלימה למסרים מטרידים שעוברים ברשת. הבלימה תעשה דרך חסימה או דרך מחיקה מיידית של תכנים בטרם יעלו לאוויר או יגיעו לנמען כזה או אחר. משהו דומה כבר קיים באופן כזה או אחר היום.
דרך נוספת של שימוש בבינה המלאכותית היא היכולת לבצע מיפוי של אזורים בעלי פוטנציאל להטרדה, וירטואליים ופיזיים. הדאטה מבוססת על דיווחי עבר ודיווחי זמן אמת , שיאפשרו, דרך אפליקציה , להבין מה הם מקומות מסוכנים להכנס אליהם גם וירטואלית וגם פיזית. לדוגמה , אוכל להתהלך פיזית במקום מסויים והאפליקציה, על סמך הדאטה תוכל לומר לי אם זה מקום מסוכן בהיבט של הטרדה מינית.
בדומה למיפוי, המאמר מציג דוגמה נוספת - שימוש בחומרים שהוצאו ממצלמות המותקנות במרחבים הציבוריים לשם ניתוח סיטואציות מאיימות, מטרידות או מסוכנות. על בסיס הנתונים הללו, המערכת של המצלמות כבר תדע לזהות פוטנציאל לסכנה ותתריע ישירות לרשויות החוק, בלי שנזדקק לגורם אנושי שיזעיק עזרה בזמן אמת.
המאמר השני מציע גם הוא דרכים שונות לספק ביטחון לנשים על ידי שימוש בבינה מלאכותית.
המאמר מדגים כמה שימושים חדשניים כמו שימוש מתוחכם בGPS , שיאפשר שידור אותות מצוקה בזמן אמת , מראות חכמות שיכולות להגן על נשים במרכזי קניות ובחנויות הלבשה, אבחון התנהגויות ורגשות של אנשים ברשת, על בסיס התבטאויות , סרטונים ומסרים ועל ידי כך, גם למנוע הטרדה אבל גם לזהות ולתת מענה למי שנפגע וזקוק לעזרה.
חומר למחשבה
שני המאמרים, כמו גם חומר נוסף המתעסק ביכולות של הבינה המלאכותית, מציגים פתרונות, היוצאים מנקודת הנחה שההטרדה כבר בוצעה או תכף תבוצע. לכן הפתרונות מתרכזים בנתינת כלים להתמודדות עם סיטואציה קיימת או שעומדת לקרות , שכוללים – קריאה לעזרה באופן דיגיטלי מהיר, שריון וירטואלי שיגן עלינו ברשת, כמו firewall , רשויות החוק שיגיעו על סמך הזרמת נתונים או לעצור זאת בכלים נוספים העומדים לרשותנו כמו התראות שונות או בדרך המסורתית של דיווח או תלונה.
המסקנה היא, שאין מספיק שימוש בבינה המלאכותית בכדי לגרום למטרידים להתנהג אחרת!!
ואיך אפשר לעשות זאת?
כידוע רוב המטרידים כלל אינם מודעים לכך שהם מטרידים, יש כאלו שגדלו בתרבויות שונות, בהן אין שיוויון מגדרי, שהיחס לנשים אליו נחשפו היה משפיל ומקטין והם כלל לא מבינים תרבות אחרת. יש כאלו שלא מבינים שהשפה השתנתה, בעיקר מאז ש ME TOO הגיעה לעולם ויש כאלו שפשוט לא מודעים, שיש התנהגויות, או התבטאויות שעשויות להתפרש כהטרדה ומבחינתם זו רק מחמאה.
כמובן שיש את המטרידים הקשים שיודעים בדיוק מה הם עושים ובהם צריכים לטפל רשויות החוק וכנראה שום הדרכה, הסברה לא תעזור להם.
אבל ברוב שאינו מודע- יש להסביר, להדריך, לחנך.
צריך לטפל במטרידים לפני הכל!!
באותן שיטות שפותחו אלגורתמים מדהימים להגן על נשים דרך איסוף דאטה כזו או אחרת ניתן, לפתח אלגורתמים שידעו לזהות את המטרידים הפוטנציאלים, ולפתח כלים שידריכו אותם, שיכוונו אותם, שיעבירו להם מסרים מה מותר ומה אסור ובדרך זו נוכל לצמצם משמעותית את כל מנגנוני ההגנה ואולי במידה רבה להפחית את כמות ההטרדות המיניות.
Comments